Pallaska: Pak ka mbetur të negociohet me Serbinë – dialogu mund të përmbyllet për një vit

Juristi dhe analisti politik, Dastid Pallaska, ka thënë se është e vështirë të vlerësohet kohëzgjatja e dialogut përfundimtar ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.
Pallaska ka thënë në emisionin “Pressing”, me Leonard Kerqukin, në televizionin T7, se “pak ka mbetur të negociohet” mes dy vendeve.

“Nëse ekziston vullneti, dialogu mund të përmbyllet për një vit”, ka vlerësuar Pallaska.Falë këtij grupi dhe super baktereve të tjera vjen edhe përhapja e fenomenit të antibiotikorezistencës, ose humbja e efikasitetit të antibiotikëve dhe prespektivës së frikshme të rikthimit të sëmundjeve infektive që mendohej se ishin eleminuar ose ishin nën kontroll.

Madje, sipas Qendrës Europiane për Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) çdo vit në Europë vdesin 25 000 persona për shkak të infeksioneve nga bakteret rezistente me një kosto financiare prej 1,5 miliardë euro, përcjell Atsh.

Në botë, janë rreth 700 000 vdekjet që vijnë për shkak të infeksioneve rezistente.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), parashikon se deri në vitin 2050 super bakteret do të jenë përgjegjëse për vdekjen e të paktën 10 milionë personave në vit duke u shndërruar arsyeja e parë e vdekjeve në botë.